Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mlsné závitky

 

15 min. min.
příprava
20 min. min.
vaření
4 porce
Ingredience
Vepřové nebo drůbeží maso
4 plátek
Sýr
8 plátek
Špek nebo slanina
12 ks
Sůl, pepř
1-2 špetka
Vejce
2 ks
Mouka hladká
dle potřeby ks
Strouhanka
dle potřeby ks
Salám (vysočina, šunka apod.)
8 plátek

 

 

Smažené sice není zdravé, ale proč si jej jednou za čas nedopřát? Třeba v podobě závitků, které můžete doladit dle chuti své i svých strávníků.

Maso řádně osušíme a rozklepeme na tenké plátky. Osolíme a okřeníme z obou stran.

Poklademe plátky sýra (v případě strouhaného posypeme ve vrstvě cca 3 mm). Na sýr klademe plátky salámu a nakonec slaninu (špek), pokrájenou na proužky (cca 1 x 3 cm, 3 ks na plátek).

Závitek smotáme a zajistíme uprostřed párátkem. Kraje poté přeložíme směrem ke středu závitku a rovněž zajistíme párátky.

Hotové závitky obalíme v trojobalu (nejprve v hladké mouce, rozmíchaných, osolených vejcích s trochou mléka a nakonec ve strouhance).

Pečeme na pánvi na rozpáleném tuku, ze všech stran, dokud není strouhanka do latova.

Jako přílohu můžete podávat brambory, hranolky, ale také chléb.

Přeji dobrou chuť.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář